Wij zijn Fleur en Sterre, en sinds onze ontmoeting vijf jaar geleden hebben we samengewerkt, eindeloos gediscussieerd, en Brussel zigzaggend met de fiets verkend.

Al een lange tijd hebben we nagedacht over hoe we een open plek kunnen creëren voor een divers en breed publiek. 

 

Een van de belangrijkste waarden voor ons project is solidariteit. We hanteren eerder de principes van een sociale en solidaire economie, waarbij duurzaamheid, bijdragen aan het buurtleven, en het delen onze belangrijkste voornemens zijn.

 

l’Estaminet zal een toegankelijk Brussels staminee zijn met lokaal eten en solidaire prijzen. Wij geloven dat je als café een visie kunt uitdragen en maken daarom doordachte keuzes wat betreft leveranciers, samenwerkingen en prijzen. We streven ernaar om werkelijk bij te dragen aan de buurt, en reiken met aandacht uit naar lokale organisaties, bewoners en initiatieven om samen een betekenisvolle plek te creëren.

 

Wij zijn niet uit op winst, maar op het behartigen van de belangen van de gemeenschap en de omgeving. Wij baten l’Estaminet dan ook uit als coöperatie: een open en transparante structuur waar iedereen aan deel kan nemen, die zich verwant voelt met het project. De naam van onze coöperatie is la Petite Pierre.

 

Met onze coöperatie moedigen we klanten, sympathisanten of bezoekers van het Huis der Kunsten aan om mee te denken over de activiteiten. De nieuwsgierige voorbijganger zal door de eerlijke herkomst van haar kopje koffie indirect onze waarden ondersteunen. 

 

Als coöperatie staan wij dan ook altijd open voor ideeën en suggesties. Aarzel niet om ons een bericht te sturen of eens binnen te springen!